Casa de Cultură „Kónya Ádám” plănuiește un an bogat în evenimente

Viceprimarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Vargha Fruzsina, și directorul instituției noastre, Tubák-Damian Diana, au organizat o conferință de presă comună pentru a prezenta evenimentele planificate pentru anul 2022.

Echipa de organizatori a fost reînnoită pe parcursul anului trecut și, cu ajutorul voluntarilor, au fost organizate mai multe evenimente sold-out în 2021, în ciuda situației epidemiologice. Cel mai mare eveniment de anul trecut a fost opera rock „István a Király” în Arena Sepsi, la care au participat cei mai buni artiști din Transilvania. 

În prezent, echipa noastră pregătește comemorarea în luna martie a Revoluției și a Războiului de Independență din 1848-’49. Un concert simfonic va avea loc la Teatrul „Tamási Áron”, în timp ce sala de conferințe a Colegiului „Székely Mikó” va găzdui un concert de dansuri populare pe 14 martie. De asemenea, va fi organizată tradiționala paradă de 15 martie, dacă regulile privind pandemia vor permite acest lucru.

Pregătirile pentru Zilele Sfântu Gheorghe sunt, de asemenea, în plină desfășurare, 10 formaţii locale răspunzând deja la apelul de înscrieri pentru un concert comun al artiştilor locali, termenul limită pentru înscrieri fiind 25 februarie.

Luna mai va fi o lună bogată în evenimente, deoarece Compania de Balet din Győr (Ungaria) va veni la Sfântu Gheorghe pentru a susține două spectacole la Teatrul „Tamási Áron”.

În Arena Sepsi va fi organizată în luna mai prima ediţie a Târgului de carte și Festivalul de literatură contemporană SepsiBook, dar va avea loc şi Ziua Copilului și vor fi reluate programe în ParCult, plus deja tradiţionalele târguri de toamnă și de Crăciun. Alte evenimente includ întâlniri cu publicul, producții comune ale artiștilor locali și străini, iar scopul este de a aduce cultura mai aproape de toate vârstele.

De asemenea, punem un mare accent pe voluntari și pe tineri, iar anul trecut a fost formată o echipă permanentă de voluntari în jurul Casei de Cultură pentru a ajuta la diverse evenimente. Viceprimarul Vargha Fruzsina a precizat că municipalitatea lucrează la un sistem de recompensare a voluntarilor pentru a le mulțumi pentru munca lor. Aceasta ar lua forma unor bilete gratuite la instituțiile culturale și la facilitățile de agrement administrate de municipalitate. De asemenea, se organizează o tabără de voluntariat de primăvară pentru a forma şi dezvolta o adevărată echipă.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.