Július közepén startol a KultúrPark

Idén július 15-e és augusztus 26-a között zajlik a KultúrPark rendezvénysorozat az ’56-os Emlékparkban. Az előző évekhez hasonlóan, idén is színes zenei programok és változatos filmvetítések közül válogathatnak kedvükre az érdeklődők. Péntek esténként 19:00 órai kezdettel a zenéé lesz a főszerep.

Július 15.: A MoniAcustique együttes fellépésével indít az idei KultúrPark. Az együttes felejthetetlen zenei élményt kínál a kikapcsolódni vágyóknak: a gipsy swing és a balkáni klezmer hangulata ötvöződik közismert francia és portugál dalokkal. Az „A night to remember” címet viselő koncert hangulatát az amerikai swing dallam- és ritmusvilága is színesíti majd.

Július 22.: A legkisebbekre is gondolva a gyerekkoncert sem maradhat el műsorkínálatkból. Az Égen – Földön című gyermekműsor óvodásoknak és kisiskolásoknak szól, melyben kilenc állatot, madarat, s legalább ennyi hangszert mutatnak be a zenészek. A kicsik számára izgalmasnak ígérkező koncerten a hagyományosnak számító gitár, basszusgitár, bendzsó és billentyűk mellett a muzsikusok olyan különleges hangszereket is megszólaltatnak mint az ukulele, cajon, a shaker vagy a doromb.

Július 29.: A saját zenei repertoárral közönség elé lépő Impro-Víziók fémjelzi a nap kínálatát. A két hegedű, nagybőgő, valamint cimbalom nyújtotta lehetőségeket kihasználva, az együttes tagjai egyedi módon ötvözik a klasszikus zenét a népi muzsikával és a jazzel. Az eredeti felállást vendégzenészek, szólisták egészítik ki, tovább színesítve az Impro-Víziók eredeti, sajátos zenei hangulatát.

Augusztus 5.: Színház, költészet és zene egymásra hatásából létrejövő kultúrcsemegére invitálják az érdeklődőket. A Transylvanian Bú Boys együttes Jack Cole dalaiból című produkciója Kovács András Ferenc Jack Cole daloskönyve című kötetének megzenésítéséből jött létre, amelyet először 1997. decemberében mutattak be a közönségnek.

Augusztus 12.: Az Erdélyi Dudás Rend szórakoztatja majd a középkori világi zene kedvelőit. A 2008-ban Vajdahunyadon alakult együttes Európa különböző történelmi korszakaiból és területeiről származó dallamokat ötvözi korunk zenei hangzásvilágával. Dalaikban több száz éve kihalt nyelvek kelnek újra életre, repertoárjukban harmonikusan egészülnek ki a saját szerzemények a középkori dalokkal, sajátos hangszerelésben.

Augusztus 26.: A KultúrPark utolsó napján a sepsiszentgyörgyi illetőségű Slang Gospel Band örvendezteti meg a modern amerikai gospel műfaj kedvelőit. Az együttes a Voces kórussal valamint Luiza Zan énekesnővel kiegészülve szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

A koncertekre 20, valamint kedvezményesen 10 RON értékben lehet jegyeket váltani a Városi Kulturális Szervezőirodában, valamint a helyszínen, egy órával a koncertek kezdete előtt is lehet vásárolni. A gyerekkoncertre a belépő a szülőknek 10 lejbe kerül, a gyerekek számára ingyenes. A hat év alatti gyermekek számára minden program ingyenes.

A KultúrPark keretében idén is várják a mozgóképek kedvelőit is. Az Outdoor Cinema szabadtéri mozi a rendezvénysorozat ideje alatt szerda esténként szórakoztatja az érdeklődőket. Júliusban a filmek este 21:30-tól kerülnek vetítésre, augusztus hónapban várhatóan este 21:00 órától. Kedvezőtlen időjárás esetén a filmeket a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi by Cityplexben lehet megtekinteni. A vetítésekre egységesen 10 lej értékben lehet jegyeket váltani a helyszínen.

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.