Anul acesta ParCult va fi lansat la mijlocul lunii iulie

Seria de evenimente ParCult va avea loc între 15 iulie și 26 august în Parcul Memorial ’56. La fel ca în anii precedenți, o varietate de muzică și filme așteaptă publicul dornic de recreere culturală. În serile de vineri, începând cu ora 19:00, muzica va fi în centrul atenției.

15 iulie: ediția din acest an a seriei de evenimente ParCult începe cu un spectacol susținut de trupa MoniAcustique. Formația va oferi o experiență muzicală de neuitat pentru cei care vor să se relaxeze: o varietate de melodii franceze și portugheze îmbinate cu stil gipsy swing și balkan klezmer va crea o atmosferă plăcută. Concertul are ca titlu “A Night To Remember”.

22 iulie: Spectacolul pentru copii intitulat „Égen-Földön” este un concert de opt melodii pentru copii de grădiniță și școlari. Pe lângă instrumentele tradiționale precum chitara, basul, banjo și clapele, muzicienii vor cânta și la instrumente speciale precum ukulele, cajon, shaker și doromb creând o atmosferă inedită pentru cei mici.

29 iulie: Proiectul muzical „Impro-Víziók“, cu un repertoriu propriu, va fi principala atracție a zilei. Cu două viori, un contrabas și un țambal, membrii ansamblului combină muzica clasică cu muzica populară și jazz într-un mod unic. Formația este completată de muzicieni și soliști invitați care contribuie la atmosfera muzicală unică.

5 august: Spectacolul susținut de Transylvanian Bú Boys reprezintă un conglomerat de teatru, literatură și muzică. Concertul are la bază punerea pe muzică a volumului “Cântecele lui Jack Cole” semnat de poetul Kovács András Ferenc. Spectacolul a fost prezentat pentru prima dată în decembrie 1997.

12 august: Cimpoierii din Transilvania îi vor încânta pe iubitorii de muzică medievală cu un concert deosebit în cadrul seriei de evenimente. Fondat în 2008 la Hunedoara, ansamblul combină melodii din diferite perioade istorice și regiuni ale Europei cu muzică contemporană. Cântecele lor readuc la viață limbi dispărute de sute de ani, iar repertoriul lor combină armonios cântece proprii cu melodii medievale, într-o instrumentație unică.

26 august: În ultima zi de ParCult, fanii muzicii gospel americane moderne vor fi încântați de Slang Gospel Band din Sfântu Gheorghe , alături de corul Voces și de cântăreața Luiza Zan.

Biletele pentru concerte sunt disponibile la prețul de 20 RON, respectiv la un preț redus de 10 RON la Biroul de Organizare Evenimente și la fața locului cu o oră înainte de concerte. Biletele spectacolului pentru copii din data de 22 iulie costă 10 RON pentru părinți și este gratuit pentru cei mici. Toate programele sunt gratuite pentru toți copiii cu vârsta sub șase ani.
Cinematograful în aer liber, Outdoor Cinema așteaptă iubitorii de filme în serile de miercuri. În iulie, filmele vor fi proiectate de la ora 21:30, iar în august de la ora 21:00. În caz de vreme nefavorabilă, filmele vor fi proiectate la Cinema Arta by Cityplex din Sfântu Gheorghe. Fiecare bilet pentru proiecții costă 10 RON.

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya Ádám”

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.