Az e heti KultúrPark programkínálatából

A megszokottnál több esemény szerepel az e heti KultúrPark programkínálatában: két koncert és egy izgalmas életrajzi film várja az érdeklődőket. Az Impro – Víziók zenei projekt előadása, a MoniAqustique együttes koncertje valamint az Outdoor Cinema szabadtéri moziban vetítésre kerülő Richard király, amerikai életrajzi film közül válogathatnak azok, akik valamilyen kulturális programot választanak kikapcsolódás gyanánt.

Július 29-én, pénteken 19:00 órai kezdettel a saját zenei repertoárral közönség elé lépő Impro-Víziók zenél a KultúrPark közönségének. A két hegedű, nagybőgő, valamint cimbalom nyújtotta lehetőségeket kihasználva, az együttes tagjai egyedi módon ötvözik a klasszikus zenét a népi muzsikával és a jazzel. Az eredeti felállást vendégzenészek, szólisták egészítik ki, tovább színesítve az Impro-Víziók eredeti, sajátos zenei hangulatát. Az esemény egyben adománygyűjtő koncert is lesz: a zenészek a bevételt egészségügyi problémákkal küszködő társuk, Kelemen Pityu gyógyítására ajánlják fel. Gáspár Csaba (hegedű), Kelemen Pityu (hegedű), Vitályos Lehel (bőgő) , Fazakas Albert( cimbalom).

Július 28-án, csütörtökön este 19:00 órától a MoniAcustique együttes műsora kerül terítékre. Az Opra Mónika sepsiszentgyörgyi zenetanár és előadóművész nevével fémjelzett zenekar felejthetetlen zenei élményt kínál a kikapcsolódni vágyóknak: közismert francia és portugál nyelvű slágerek csendülnek majd fel, amelyeket a zenészek gipsy swing és a balkáni klezmer dallamok hangulatával fűszereznek. Opra Mónika és meghívottja, Adi Nour duettjei tovább színezik az emlékezetesnek ígérkező koncertet. A nem mindennapi eseményen hamisítatlan amerikai swing dallamok is megszólalnak majd, amelyek ritmusára Adrian Nour step lépésekkel is szórakoztatja a közönséget, a legbátrabbakat buzdítva a látványos táncelemek kipróbálására. A zenekar tagjai: Opra Mónika (ének), Adi Nour meghívott előadó (ének), Kertész János (zongora), Kertész Huba (akusztikus gitár, bandjo, ukulele), Éltes Áron (szaxofon, klarinét), Gyergyai Szabi (basszusgitár).

A csütörtöki MoniAcustique koncertre 20, valamint kedvezményesen 10 RON értékben lehet jegyet váltani a Városi Kulturális Szervezőirodában, valamint a helyszínen, egy órával az események kezdete előtt. A pénteki adománygyűjtő koncertre a szervezők 20 lejes adományt javasolnak.

Július 27-én, szerdán 21:30 órai kezdettel az Outdoor Cinema ismét a filmek kedvelőit várja az ’56-os emlékparkba kifeszített széles vászon elé. Ezúttal a Richard király, amerikai életrajzi filmet vetítik a Művész Mozi munkatársai a nagyérdeműnek. A Reinaldo Marcus Green rendezte alkotás, Will Smith főszereplésében a tenisz ikon Williams-testvérpár életútját ábrázolja, amelyet apjuk, Richard Williams (Will Smith) igazgat.

Kedvezőtlen időjárás esetén a film a Művész Moziban lesz megtekinthető. A jegyeket 10 lejes egységáron a Művész Mozi jegypénztárában lehet megvásárolni.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Város Polgármesteri Hivatala, „Kónya Ádám” Művelődési Ház, Művész Mozi by Cityplex

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.