Jó koncert, szép mozi: ilyen lesz a KultúrPark ötödik hete

Pénteken, augusztus 12-én, 19:00 órától az Erdélyi Dudás Rend koncertezik a KultúrPark színpadán. A 2008-ban Vajdahunyadon alakult együttes Európa különböző történelmi korszakaiból és területeiről származó dallamokat ötvöz korunk zenei hangzásvilágával.

Dalaikban több száz éve kihalt nyelvek kelnek új életre, repertoárjukban harmonikusan egészülnek ki a saját szerzemények a középkori dalokkal, sajátos hangszerelésben. Különböző fesztiválok, vásárok és kulturális rendezvények közkedvelt fellépőiként egy sajátos, szokatlan zenei világot mutatnak be az érdeklődő közönségnek. Számos középkori hangszer megszólaltatásával többek közt kelta, latin, szefárd, tatár, román, német és angol nyelvű dalszövegnek zenéjét hívják életre.  A zenekar tagjai: Filip Trifon (dobok, tapan, djembe, cajon, ének), Alin Bălescu (dudák, blockflöte soprano, alto, tenor, pocket clarinet), Mircea Goian (gordonka, hurdy gurdy, ütős hangszerek), Stefan Milutinovici (dudák, furulyák, rauschpfeife, bouzuki, ének), Peter Moynahan (ének, gitár, ütős hangszerek).

A koncertre a jegyek 20, illetve 10 lej értékben kaphatóak a Városi Kulturális Szervezőirodában, valamint az esemény előtt egy órával is megvásárolhatók lesznek.

Augusztus 10-én, szerdán 21:00 órai kezdettel a La croisade című francia film lesz látható az Outdoor Cinema szabadtéri moziban. A Louise Garrel rendezte alkotás történetében Abel és Marianne azzal szembesül, hogy 13 éves gyerekük eladta a család értéktárgyait. A fiú a pénzből egy titkos afrikai ökológiai projektet kíván finanszírozni, amelyről meg van győződve, hogy megmenti a bolygót…

Kedvezőtlen időjárás esetén a filmet a Művész Moziban lehet majd megtekinteni. Jegyeket 10 lejes egységáron a Művész Mozi jegypénztárában lehet vásárolni.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Város Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház, Művész Mozi by Cityplex

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.