Evenimente la a cincea săptămână din ParCult

Vineri, 12 august, de la ora 19:00, trupa Cimpoierii din Transilvania va concerta pe scena ParCult. Înființat în 2008 în Hunedoara de către Mircea Goian împreună cu Cornel Jitariu, grupul abordează muzica medievală şi tradiţională, într-o manieră originală.

Ansamblul combină melodii din diferite perioade istorice și regiuni ale Europei cu sunetele muzicale ale timpului nostru. Cântecele lor readuc la viață limbi dispărute de sute de ani, iar repertoriul  combină armonios compoziții originale cu cântece medievale într-o instrumentație unică. În calitate de interpreți populari la diverse festivaluri, târguri și evenimente culturale, ei prezintă publicului interesat o lume muzicală unică și neobișnuită. Membrii formației sunt Filip Trifon (tobe, tapan, djembe, cajon, voce), Alin Bălescu (cimpoi, flaut de fluier sopran, alto, tenor, clarinet de buzunar), Mircea Goian (gordonka, hurdy gurdy, percuție), Ștefan Milutinovici (cimpoi, flaut, rauschpfeife, bouzuki, voce), Peter Moynahan (voce, chitară, percuție).

Biletele pentru concert sunt disponibile la prețul de 20 RON, respectiv la un preț redus de 10 RON la Biroul de Organizare Evenimente și la fața locului cu o oră înainte de eveniment.

Miercuri, 10 august, de la ora 21:00, filmul francez „La croisade” va fi proiectat la Outdoor Cinema.  Abel și Marianne se confruntă cu faptul că fiul lor de 13 ani a vândut obiectele de valoare ale familiei. Băiatul folosește banii pentru a finanța un proiect ecologic african secret, despre care este convins că va salva planeta…

În caz de condiții meteo nefavorabile, filmul va fi proiectat la Cinema Arta by Cityplex. Biletele de intrare în valoare de 10 lei pot fi cumpărate la casieria Cinema Arta.

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Cinema Arta by Cityplex

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.