Lezárul a KultúrPark idei rendezvénysorozata

Augusztus 26-án, pénteken 19:00 órai kezdettel a Slang Gospel Band nagyszabású adománygyűjtő koncertjével zárul az idei KultúrPark rendezvénysorozat az ’56-os emlékparkban. A zene legyőzi a rákot című koncerten az adományokból begyűlt összeget a zenekarvezető Cserkész Adalbert-Jimmy kezelési költségeinek fedezésére fordítják a zenészek.

A SLANG 2000-ben egyetemista zenekarként indult, Cserkész Adalbert-Jimmy kezdeményezésére. 2004-ben a zenekar az Aranyszarvas zenei fesztivál győzteseként vált ismertté.  2005-ben a Zone Records Universal kiadónál jelent meg első nagylemeze “Slang” címmel. Rendszeres fellépői voltak a bukaresti Jazz-Fest-nek, a szebeni Jazz fesztiválnak, a Félsziget fesztiválnak, Tusványos, Fanfest, Stuffstock fesztiváloknak.

Ez év márciusában alakult meg a Slang Gospel Band nevű 25 tagú együttes. Az együttes célja adománygyűjtő segélykoncerteket tartani, hogy anyagi támogatással és a zene gyógyító erejével segítsenek legyőzni a daganatos betegséget az abban szenvedőknek. A modern amerikai gospelt játszó együttes kórusát a sepsiszentgyörgyi Voces és a Snaps Vocal-Band tagjai alkotják. A zenekar tagjai mind képzett zenészek: Bene Zoltán (billentyűk), Ferenczi Tihamér (zongora), Gáspár Álmos (gitár), Kerezsi Csongor (basszusgitár), Cserkész Adalbert-Jimmy (dobok), Luiza Zan (vokál).

A szervezők és a zenekar 20 lejes adományt javasol.

A rendezvénysorozat utolsó szabadtéri filmvetítésére augusztus 24-én, szerdán 21:00 órai kezdettel kerül sor. Az Outdoor Cinema látogatói a Bryan Singer rendezte Bohemian Rhapsody című amerikai zenés életrajzi filmet tekinthetik meg. Az alkotás Freddie Mercury rocklegenda életútját kíséri végig.

A vetítésre egységesen 10 lej értékben lehet belépőket váltani a Művész Mozi jegypénztárában.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Város Polgármesteri Hivatala, „Kónya Ádám” Művelődési Ház, Művész Mozi by Cityplex

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.