KultúrPark kicsit másként

Megújuló formában, családbarát tartalmakkal jelentkezik idén a KultúrPark. A Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében harmadik alkalommal létrejövő rendezvénysorozatra július 17-e és 26-a között kerül sor a már jól ismert helyszínen, az ’56-os emlékparkban.

Idén a szervezők közvetlen, piknikes hangulatú rendezvényre várják a KultúrPark programsorozatára kíváncsiakat. Hogy mi a teendőjük az ’56-os emlékparkba kilátogatóknak? Vegyék elő kockás pokrócukat, készítsék össze piknikkosarukat, és hozzák magukkal a család apraját-nagyját! A feledhetetlennek ígérkező programokról és jó hangulatról a szervezők gondoskodnak!

Az idei KultúrParkot nyitó eseményre  július 17-én kerül sor. Ez az alkalom legkisebbektől a legidősebbeken át mindenkit, de főleg a rajzfilmkedvelő közönséget célozza meg. A Mesehetes csíkszeredai zenekar rajzfilmek zenéit hozza el nekünk koncertzenévé átdolgozva. Ugyanakkor a klasszikus rajzfilmekért rajongó közönség is megtalálja a kedvére való programot: a koncert után  a Mézga család című rajzfilmsorozat 55 éves évfordulójának alkalmából egy válogatás is vetítésre kerül a sorozat epizódjaiból.

Július 19-én folytatódik a KultúrParkos piknik hangulat: a jazz zene kerül a főszerepbe. Ezúttal a 16. Jazz és Improvizációs Workshop tanárainak koncertje szolgáltatja a minőségi zenés hangulatot és tartalmas szórakozási lehetőséget.

Július 22-én zenés-improvizációs show-val érkezik hozzánk Monica Opra és a Kaboom csapat a marosvásárhelyi Incubator 13-tól.

Július 23-án ismét a jazzé és a játékos zenei improvizációé a főszerep. A 16. Jazz és Improvizációs Workshopon résztvevő diákok mutatják meg tehetségüket és szolgáltatnak könnyed zenét a műfaj kedvelői számára. Természetesen mindezt közvetlen, piknikes hangulatban.

A KultúrPark idei kiadása július 26-án egy különleges összművészeti eseménnyel és tűz show-val ér véget. A Föld Szint Linolove nevet viselő audiovizuális műhelymunkáján a zenei improvizációk és a linómetszés technikája kerül előtérbe.  A zenészek meditatív muzsikát játszanak különböző varázshangszerekkel, mint handpan, tank drum, djembe, cajon, cowbell, kalimba, chime, didgeridoo, bongo, stb. A megtisztulást, feltöltődést idéző harmonikus hangulat segíti az önmagunkba fordulást és felszabadítja az aktív kreatív akaratot, amit a vizuál részben lehet majd kamatoztatni monotípia és linómetszet készítésben. 20:00 és 23:00 óra között KÜB_BEAT szolgáltatja a zenét. Az emlékezetes tűzzsonglőr show-ra este 21:30 órai kezdettel kerül sor.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.