ParCult revine la Sfântu Gheorghe sub o nouă formă

Anul acesta ParCult capătă o formă nouă: se lansează cu un conținut destinat familiilor. Organizată de Casa de Cultură „Kónya Ádám”, cea de-a treia ediție a evenimentului va avea loc între 17 și 26 iulie, în  locul binecunoscut:  Parcul Memorial ’56.

Evenimentul de deschidere a ParCult din acest an va avea loc pe 17 iulie. Acest eveniment se adresează tuturor, de la cei mai mici la cei mai mari, dar mai ales publicului iubitor de desene animate. Orchestra „Mesehetes” din Miercurea Ciuc va aduce muzică de desene animate. În același timp, fanii desenelor animate clasice vor găsi și ei ceva pe placul lor: după concert, va fi proiectată o selecție de episoade din seria de desene animate intitulată „Familia Trăznită”, pentru a sărbători cea de-a 55-a aniversare a seriei.

Pe 19 iulie, seria de evenimente ParCult continuă cu muzică de jazz și atmosferă de picnic. De data aceasta, un concert susținut de profesorii celui de-al 16-lea Workshop de jazz și muzică improvizată va asigura o atmosferă muzicală de calitate.

Pe 22 iulie, Monica Opra și trupa Kaboom ne vor aduce un spectacol de improvizație muzicală.

Pe 23 iulie, jazz-ul și muzica improvizată rămân în centrul atenției. Cursanții celui de-al 16-lea Workshop de jazz și muzică improvizată își vor etala talentul. Totul într-o atmosferă relaxată, în cadrul unui picnic, bineînțeles.

Ediția ParCult din acest an se va încheia pe data de 26 iulie cu un eveniment special dedicat artelor plastice contemporane și cu un spectacol de foc. Atelierul audiovizual Linolove, un workshop marca Földszint, se va axa pe relația improvizații muzicale și tehnici de linogravură. Muzicienii vor interpreta muzică meditativă cu diferite instrumente magice, precum handpan, djembe, cajon, kalimba, chime, didgeridoo, bongo etc. Atmosfera armonioasă ne ajută să ne întoarcem spre sine și eliberează creativitatea activă, ceea ce se manifestă în partea vizuală pentru monotipuri și linogravuri. Spectacolul memorabil de jonglerie cu foc va avea loc seara, de la ora 21:30.

Organizatori: Primăria Municipiul Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya Ádám”.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.