HÍREK 2024. április 25.

Lezajlott a szereplőválogatás

  • 2021. január 08.
Lezajlott a szereplőválogatás

Két körben tartottak szereplőválogatást az első székelyföldi István, a király nagyprodukcióra. A két fordulóban összesen 120 jelentkező volt – köztük ismert könnyűzenei- és rockénekesek, valamint színészek –, közülük kerültek ki azon személyek, akik a fő-…

Két körben tartottak szereplőválogatást az első székelyföldi István, a király nagyprodukcióra. A két fordulóban összesen 120 jelentkező volt – köztük ismert könnyűzenei- és rockénekesek, valamint színészek –, közülük kerültek ki azon személyek, akik a fő- és mellékszerepekben mutathatják meg magukat a nyárra tervezett bemutatón.

Már készülőben van Erdély legnagyobb és legegyedibb élőzenés produkciója, az István, a király székelyföldi kiadása. A nívós darabra tavaly októberben és novemberben tartottak online szereplőválogatást, amelyből három-három személy került ki a szerepekre. A kiválasztottak jelenleg egy felkészítő folyamaton vesznek részt, amelyen mozgás- és énektechnikát tanulnak, valamint ismerkednek a  karakterekkel, azok megformálására koncentrálnak. Az előzetes próbafolyamat után dől el, hogy a három személyből ki az a kettő, aki bekerül a végső szereposztásba. A produkciót tehát dupla szereposztással mutatják majd be, az első napon az első szereposztást, a második napon a második szereposztást láthatja a közönség. A zenei alapot játszó rockzenekar hónapok óta kitartóan próbál, tagjai: Pál Zakariás zongora, orgona; Sztakics István Attila szintetizátorok; Makkai Kálmán szólógitár; Lőrincz Imre ritmusgitár; Kerezsi Csongor basszusgitár; Pál Gábor dobok.

A szereplőválogatáson nyolc zsűritag, különböző művészi területekről érkező szakmabeli döntött a kiválasztandó személyekről. Ők egyben a székelyföldi produkció alkotói is; ők azok, akik legtöbb szerepet vállalnak a színpadra állításban.

 

A zsűri bemutatása:

Orza Călin, rendező-koreográfus

Dancs Árpád Zsolt, producer

Zakariás Zalán, művészeti tanácsadó

Szilágyi Zsolt Herbert, a produkció ötletgazdája, zenei vezető, énekkorrepetítor

Cserkész Emese, énekkorrepetítor

Tőkés Csaba Zsolt, koreográfus, tánckorrepetítor

Pál Zakariás, a produkció rockzenekarának tagja

 

Az előadás a Zikkurat Színpadi Ügynökség és a Melody Kft. engedélyével jön létre. Az előadás szervezője: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház.

 

Karácsonyi dallal köszönti az ünnepet  az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció alkotócsapata
2022. december 16. Karácsonyi dallal köszönti az ünnepet az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció alkotócsapata
Indul a második évad
2022. augusztus 18. Indul a második évad
Szereposztás /  2022.08.24.
2022. június 30. Szereposztás /  2022.08.24.