Concertul Filarmonicii de Stat din Oradea

28 mai 2021, vineri - 19:00
- 2 ore -
Teatrul „Tamási Áron”

Casa de Cultură „Kónya Ádám” organizează un concert pe data de 28 mai, de la ora 19:00, în sala mare a Teatrului „Tamási Áron”. Cu ocazia concertului din luna mai, Filarmonica de Stat din Oradea va întâmpina publicul cu concertul său, al cărui dirijor este Jankó Zsolt, avându-l solist pe Răzvan Stoica. Repertoriul interpreților include lucrări de Felix Mendelssohn-Bartholdy și Piotr Ilici Ceaikovski.

Pentru cel de-al patrulea concert al seriei din acest an, orchestra a realizat un program în spiritul epocii muzicii romantice. „Frumoasa Melusină” de Felix Mendelssohn Bartholdy este primul din repertoriu. Mendelssohn a fost un compozitor, dirijor, pianist și organist german în epoca muzicii romantice timpurii. Stilul său muzical a evoluat deja încă din casa părinților. Aici a dezvoltat dragostea pentru muzica barocă, dragostea caldă de familie, dezvoltarea lipsită de griji a talentului, ceea ce i-a permis să se afirme de la o vârstă foarte fragedă, în cele mai diverse genuri muzicale, cu compoziții mature. Compozitorul a contribuit la fondarea romantismului muzical german.

Spectacolul continuă cu concertul de vioară al lui Piotr Ilici Ceaikovski în Re major. Ceaikovski este un compozitor romantic, primul compozitor rus care a primit aprecieri internaționale. Compozitorul a integrat elemente ale tradiției muzicale vest-europene, rămânând în esență rus ca stil.

Concertul se încheie cu una dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Mendelssohn, Simfonia a VI-a „italiană”, pe care a compus-o în 1833 datorită experienței sale acumulate cu ocazia vizitei în Italia. Mendelssohn nu a fost pe deplin mulțumit de compoziție, în ciuda succesului lucrării, așa că în 1834 a revizuit-o puțin.

Prețul întreg al unui bilet la concert costă 30 de lei, iar biletul cu reducere costă 15 lei. Abonamentele pentru Stagiunea de Concerte Simfonice 2020/2021 sunt valabile, iar biletele sunt disponibile din data de 25 mai la Biroul de Organizare Evenimente Culturale și pe site-ul eventim.ro. Posesorii abonamentelor trebuie să procure anticipat bilete de intrare cu loc, de la Biroul de Organizare a Evenimentelor Culturale, în zilele dinaintea spectacolului. Biroul de Organizare a Evenimentelor Culturale este deschis de luni până joi între orele 9:00 și 16:00, iar vineri între orele 9:00 și 13:00 (adresa: Piața Libertății 1, Sfântu Gheorghe, număr de telefon: 0267- 312104)

Organizatori: Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.