Artiști renumiți și concerte de neuitat în stagiunea de concerte simfonice din acest an

Stagiunea 2022/2023 va aduce două concerte majore în lunile noiembrie și decembrie. Pe lângă concertele de lecții, publicul va putea urmări la Sfântu Gheorghe concertul simfonic al trupei Irie Maffia (HU) și un spectacol al Orchestrei Simfonice Euterpe din Brașov.

Vineri, 25 noiembrie, de la ora 20.00, renumita trupă pop IRIE MAFFIA va prezenta un concert inedit pe scena Teatrului „Tamási Áron”. Formația va fi acompaniată de orchestra simfonică de cameră Heureka Pop Orchestra. Spectacolul se adresează tinerilor care iubesc muzica de festival dar și generației mai în vârstă, care preferă muzica simfonică. Trupa celebră a mai multe festivaluri, IRIE MAFFIA ne va purta prin istoria lor, de la începuturi până în prezent, într-un spectacol de neuitat. Însoțiți de orchestra simfonică Heuréka Pop Orchestra, ei vor cânta atât melodii mai puțin cunoscute, cât și hituri celebre. Biletele pentru acest spectacol pot fi achiziționate de la casa de bilete (Biroul de Organizare Evenimente Culturale) și online pe www.eventim.ro la prețul de 40/20 lei. Biletele cu reducere pot fi cumpărate numai de la casa de bilete.

Tot vineri, 25 noiembrie, în sala mare a Teatrului „Tamási Áron”, începând cu ora 10.00, va avea loc un concert de lecții în limba română, iar de la ora 12.00 în limba maghiară. Spectacolul intitulat „Spărgătorul de nuci” de Ceaikovski va fi interpretat de Orchestra de Cameră Georgius și Orchestra de Cameră din Ciuc. Moderatorul spectacolului va fi Adorján Csaba. Biletele de intrare costă 7 lei și pot fi achiziționate de la casa de bilete (Biroul de Organizare Evenimente Culturale).

Ediția din decembrie a stagiunii de concerte simfonice va oferi, de asemenea, iubitorilor de muzică clasică un concert nemaipomenit. Vineri, 16 decembrie, de la ora 20:00 va concerta Orchestra Simfonică Euterpe. Orchestra renumită din Brașov va susține un concert intitulat „Stelele Sărbătorilor de Iarnă” cu interpreți și soliști de renume, precum Felicia Filip (soprană), Burak Bilgili (bariton – bas) de la Metropolitan Opera din New York, Anton Niculescu (violoncel), Bogdan Costache (vioară). Repertoarul spectacolului va cuprinde selecții din operele compozitorilor Rossini, Johann Strauss, Joseph Strauss, Franz Von Suppé, Johannes Brahms, Irving Berlin, Leroy Anderson, G. Rossini, G. Bizet, F. Lehar, W.A. Mozart, Adolphe Adam, Mitch Leigh, V. Monti, J. Massenet, Ciprian Porumbescu, F. Von Vecsey și  Ceaikovski. Concertul va fi dirijat de Koichiro Kanno (Japonia). Moderator: Cristian Mihăilescu. Biletele pentru concert pot fi achiziționate de la casa de bilete (Biroul de Organizare Evenimente Culturale) și de pe eventim.ro la prețul de 30/15 lei. Biletele cu reducere pot fi achiziționate numai de la casa de bilete.

Tot pe 16 decembrie va avea loc concertul de lecții intitulat „Flăcăul viteaz înfrânge balaurul”. Susținut de Ansamblul de muzică veche Codex, spectacolul se va ține în sala mare a Teatrului „Tamási Áron”, de la ora 10.00 în limba română, iar de la ora 12.00 în limba maghiară. Moderatorul evenimentului este Csaba Adorján. Biletele pentru spectacolul de 50 de minute costă 7 lei. Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete (Biroul de Organizare Evenimente Culturale).

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya Ádám”

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.