Selecții din operele lui Mendelssohn și muzică de desene animate în programul Stagiunii de Concerte Simfonice din luna februarie

Lucrări selectate din operele compozitorului F. Mendelssohn-Bartholdy și muzica renumitului desen animat „Vuk” pot fi auditate în cadrul Stagiunii de Concerte Simfonice din luna februarie a acestui an. Primul eveniment de muzică clasică a anului va avea loc pe data de 17 februarie la Teatrul „Tamási Áron”.

Orchestra Simfonică din Szeged va concerta în cadrul Stagiunii de Concerte Simfonice 2022/2023. De data aceasta, celebrul ansamblu maghiar va prezenta o selecție de lucrări de F. Mendelssohn-Bartholdy. Programul va cuprinde Hebridele (Uvertură) op. 26, Concertul pentru vioară în mi minor Op. 64, Simfonia nr. 4 „Italiană” în La major Op. 90.

Ansamblul a efectuat turnee în aproape toată Europa și a concertat cu mare succes în China, Taiwan, Singapore și Brazilia. Pe lângă casa de discuri maghiar Hungaroton, discurile lor au fost lansate la case de discuri din Italia, Spania, Germania, Austria, Danemarca, Belgia, Anglia sau SUA.

Pe lângă dirijorii principali ai orchestrei, pe podiumul dirijorului au urcat de-a lungul anilor artiști de renume mondial, precum Lamberto Gardelli, Carlo Zecchi, Roberto Benzi, Karl Richter, Libor Pešek, Dimitrij Kitajenko, Renato Palumbo, Ferencsik János, Kórodi András, Erdélyi Miklós, Vásáry Tamás, Medveczky Ádám, Kovács János, Ligeti András, Kocsis Zoltán și mulți alții.

Concertul Orchestrei Simfonice din Szeged va fi dirijat de Gyüdi Sándor, artist laureat al Premiului „Liszt”, iar ca solist la vioară va cânta Kosztándi István, de asemenea laureat al premiului „Liszt”. Concertul va avea loc vineri, 17 februarie, de la ora 19:00, în sala mare a Teatrului „Tamási Áron”. Biletele sunt disponibile din data de 30 ianuarie la prețul de 30 de lei preț întreg, respectiv 15 lei cu reducere la Casa Municipală de Bilete (Piața Libertății nr. 1) și pe site-ul www.eventim.ro la 30 de lei.

În data de 17 februarie, la orele 10:00 și 12:00, va avea loc primul concert-lecție în limba română, respectiv în limba maghiară din acest an. Evenimentul de muzică clasică, care se adresează în primul rând tinerilor, va prezenta muzica legendarului desen animat „Vuk” în Sala Mare a Teatrului „Tamási Áron”.

Orchestra de Cameră Georgius și Orchestra de Cameră Ciuc vor susține concertul. Cele două ansambluri sunt invitaţi obișnuiți la concertele-lecții din Sfântu Gheorghe. Naratorul evenimentului va fi Adorján Csaba.

Biletele la prețul de 7 lei pot fi achiziționate tot de la Casa Municipală de Bilete (Piața Libertății nr. 1).

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya Ádám”

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.