Stagiunea de Concerte Simfonice 2022 / 2023 se va încheia cu concertul corurilor și orchestrelor Liceului de Arte „Plugor Sándor”

Spectacolul de închidere din cadrul Stagiunii de Concerte Simfonice 2022 / 2023 va avea loc pe 5 mai, la ora 19:00, în sala mare a Teatrului „Tamási Áron”. De data aceasta, spectacolul va fi oferit de corurile și orchestrele Liceului de Arte „Plugor  Sándor”. Iubitorii concertelor simfonice vor putea întămpina Corul de copii „Campanella”, Orchestra de copii „Reménység”, Corul de cameră „Eufónia”, Orchestra de tineret „Szerenád” și Fanfara „Marziale”.

Concertul va fi deschis de Corul de copii „Campanella” cu  piesele muzicale Suita preclasică, aranjament muzical Ciprian Cucu, Gospel: Bring me a little water Silvie și Bob Chilcott: Can you here me. La pian va fi prezent Opra Balázs József. Corul va fi dirijat de Lőfi Gellért. Corul de copii „Campanella” își desfășoară activitatea de zece ani în compoziția actuală și a câștigat mai multe premii internaționale în ultimii ani. În anul 2013 și în 2017 a fost premiat  pentru cea mai bună interpretare de lucrări contemporane maghiare la Festivalul Internațional al Corurilor de Copii Kodály Zoltán din Komló și a câștigat și Premiul Publicului. În anul 2016 a fost premiat cu locul I și în anul 2018 cu locul II la Olimpiada Națională a Corurilor. Corul este singurul cor maghiar de la o școală de muzică din Transilvania care a participat la programul de dezvoltare a talentelor Corului Madrigal, renumit la nivel internațional, iar spectacolele lor comune au fost vizionate de publicul din Sfântu Gheorghe de mai multe ori în ultimii ani. Repertoriul corului de copii, alcătuit din aproape patruzeci de elevi din clasele V-X., include opere de la lucrări clasice până la aranjamente de gospel și cântece populare.

Programul va continua cu Orchestra de copii „Reménység”, care va interpreta Dans de Wolfgang Amadeus Mozart și Danse de Jean-Philippe Rameau. Orchestra este dirijată de Lőfi Gellért. Orchestra a fost fondată de Sebestyén Lajos, profesor al Liceului de Arte „Plugor Sándor”, și este formată din elevi din clasele V-VIII. Sarcina sa este de a-i aduce mai aproape pe copiii de plăcerea de a cânta muzică împreună și de a face pregătirea pentru activitățile de orchestră de la Liceu.

Corul de cameră „Eufónia” va interpreta Gloria de Sabin Păutza, Ave Maria de Franz Joseph Haydn, Jubilate Deo de Johannes Matthias Michel, Tatăl nostru de Ciprian Porumbescu și Boleras sevillanas de Enrique Fabrez. Corul de cameră este alcătuit din tineri muzicieni, cântăreți și instrumentiști din clasele IX-XII,  fiind un ansamblu recunoscut nu doar la festivaluri, ci și la concursuri internaționale. Repertoriul lor variază de la literatura corală din secolul al XV-lea până la capodoperele secolului al XXI-lea și include nu numai lucrări a cappella, ci și lucrări vocal-simfonice. Dirijorul celor 50 de membri ai corului este Sipos Zoltán, laureat al Premiului Albert Markos.

În interpretarea Orchestrei de tineret „Szerenád” vom putea asculta Concert pentru vioară dublă de Antonio Vivaldi (solo Ferenc Silvia și Miklósi Szilveszter), Concert de pian ,,Ha engemet…’’ de Sebestyén-Lázár Regina (solo pian Sebestyén-Lázár Regina) și Oblivion de Astor Piazzola (solo clarinet: Kádár János Balázs). Orchestra are o istorie de zeci de ani și este singura orchestră  simfonică de elevi din Transilvania. A participat la numeroase concursuri și festivaluri, în 2011,  a obținut locul întâi la Festivalul Internațional al Orchestrelor de Copii din Nyíregyháza.  Dirijorul orchestrei este Lőfi Gellért, dar au colaborat în mai multe rânduri și cu organistul dirijor al Bisericii Negre din Brașov, Dr. Stefan Schlandt. Programul include toată paleta, de la  muzică barocă la literatură muzicală contemporană.

Fanfara „Marziale” a Liceului de Arte „Plugor Sándor” va interpreta Arthur de Hans Zimmer, arr. Eric Debs, Concert pentru clarinet solo de Artie Shaw (solo Kádár János Balázs) și Lion King de Hans Zimmer, arr. Paul Lavender.  Orchestra de suflători va fi dirijată de Maksai József. Fondată de profesorul Sebestyén Lajos, dirijorul actual al fanfarei este Maksai József, profesor de trompetă. Repertoriul orchestrei variază de la lucrări clasice la marșuri,  muzică populară și aranjamente muzicale.

Concertul se va încheia cu piesa Cantique de Jean Racine de Gabrile Fauré în interpretarea Orchestrei de tineret „Szerenád” și a Corului de cameră „Eufónia” (profesori pregătitori: Sipos Zoltán și Lőfi Gellért.)

Biletele pentru concert pot fi achiziționate de la Biroul Municipal de Organizare Evenimente Culturale la prețul de 30 lei, respectiv la prețul redus de 15 lei. Biletul întreg se poate achiziționa și online pe site-ul www.eventim.ro.

Organizatori:  Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya Ádám”

 

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.