Aprinderea primei lumânări de Advent în Sfântu Gheorghe

În curând începe perioada pregătirilor pentru sărbătoarea Crăciunului, iar una dintre cele mai importante sărbători ale comunității din orașul Sfântu Gheorghe este aprinderea primei lumânări de Advent. Anul acesta prima lumânare de Advent va fi aprinsă de către primarul Antal Árpád în cadrul unui program festiv duminică, 3 decembrie, ora 19:30 în Piața Centrală a orașului.

Locuitorii orașului sunt rugați să aducă lumânările pentru a se putea întoarce la casele lor cu o flacără sfântă. Ceremonia va cuprinde colinde de Crăciun cântate de Mátis Adrienn și Deák Anett din Ansamblul de dansuri populare „Kincskeresők”, pregătite de István Ildikó. La program va contribui corul „Refsonor” al Liceului Teologic Reformat din Sfântu Gheorghe, sub îndrumarea profesoarei Szilágyi Andrea.

În cadrul ceremoniei festive, primarul Antal Árpád ne va transmite gândurile sale în preajma sărbătorilor şi va aprinde prima lumânare din coroana de Advent. Coroana va fi binecuvîntată de preotul romano-catolic Ilyés Zsolt. Anul acesta gazda evenimentului va fi Dancsuly Helga, referent cultural al Casei de Cultură „Kónya Ádám”.

Și în acest an, orașul va avea din nou două coroane uriaşe de Advent, cea de-a doua fiind amplasată în sensul giratoriu din zona Gării, astfel încât locuitorii să poată simți și trăi momentele de sărbătoare aproape de casă.

În 2010 a fost montată pentru prima dată o coroană uriașă de Advent, creând o tradiție de a aprinde lumânări împreună, iar anul acesta sărbătorim împreună pentru a 14-a oară.

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya Ádám”

 

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.