În septembrie, se lansează „EVA FilmMakers Festival”, primul festival de film dedicat exclusiv femeilor regizor

„EVA FilmMakers Festival” s-a născut din dorința de a restabili echilibrul între talentul masculin și cel feminin în arta cinematografică, în care există o tendință generală de a asocia femeile mai degrabă cu actoria decât cu regia. Sunt mulți cei care pot rosti pe loc un nume de regizor cunoscut și prea puțini cei care pot numi o regizoare fără să caute pe Google.

Pornind de la această stare de fapt, „EVA FilmMakers Festival” este primul eveniment din țară care a decis să aducă arta regizorală feminină în fața publicului iubitor de film. Toate peliculele incluse în program sunt semnate numai de femei, între care trei din România și patru din Ungaria.

Participantele la „EVA FilmMakers Festival” sunt Kocsis Ágnes, Dana Bunescu, Szilágyi Zsófia, Andra Tarara, Felméri Cecília, Carmen Lidia Vidu și Horvát Lili. Fiecare zi fiind dedicată câte unei regizoare, publicul va putea urmări la Sfântu Gheorghe, atât în sala de cinema, cât și în aer liber, în Parcul ‘56, cele mai apreciate filme ale acestor cineaste.

„EVA FilmMakers Festival” se extinde însă și către alte cinci localități, respectiv în Târgu Secuiesc, Baraolt, Sita Buzăului, Covasna și Întorsura Buzăului, unde vor avea loc proiecții în spații neconvenționale.
În programul festivalului, sunt incluse totodată și master-class-uri susținute de fiecare dintre participante, și proiecții ale altor două regizoare, respectiv Chiara Malta (cu filmul „Femei obișnuite”) și Ivana Mladenovici (cu filmul „Ivana cea groaznică”).
Festivalul se încheie vineri, 10 septembrie, cu un concert de muzică de film susținut de Orchestra de Cameră Ciuc (Csíki Kamarazenekar).
Detaliile privind programul și evenimentele conexe ale festivalului vor fi transmise ulterior și se vor regăsi și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.