„Armonii de primăvară” și concerte lecții la Sfântu Gheorghe

Renumita orchestră simfonică Euterpe din Brașov revine la Sfântu Gheorghe cu un concert excepțional cu prilejul Stagiunii de Concerte Simfonice 2023/2024. Vineri, 16 februarie,  orchestra va concerta începând cu ora 19:00 pe scena Teatrului „Tamási Áron”.

Orchestra din Brașov va susține un concert intitulat „Armonii de primăvară” cu interpreți și soliști de renume, precum Anda Pop (soprană), Mario Carbotta (flaut), Anton Niculescu (violoncel), Bogdan Costache (vioară). Repertoriul spectacolului va cuprinde selecții din operele compozitorilor G. Bizet / F. Borne – Carmen Fantasie brillante pentru flaut și orchestră, C. Debussy – Syrinx pentru flaut solo, V. Monti – Csárdás pentru vioară și orchestră, D. Șostakovici – Romance din Suita The Gadlfy, C. Dimitrescu – Dans țărănesc pentru violoncel și orchestră, G. Bizet – Carmen Habanera „L’amour est un oiseau rebelle”; G. Puccinni – Aria „O mio babbino caro” din opera Gianni Schicchi, W. A. Mozart – Aria „Voi che sapete…” din opera Nunta lui Figaro, G. Rossini – Aria „Una voce poco fa” din opera Bărbierul din Sevilla, G. Rossini – Uvertura operei Bărbierul din Sevilla, P. Mascagni – Intermezzo din opera Cavalleria rusticana, F. Delius – Idylle de Printemps pentru orchestră, F. Lehár – Valsul Aur și Argint.

Soprana Anda Pop abordează genuri vocale diverse (operă, oratoriu, lied, operetă, musical) în teatre și filarmonici din țară și străinătate. La concertul din Sfântu Gheorghe interpreta va bucura publicul cu trei arii din marele repertoriu de operă şi operetă: G. Puccinni – Aria „O mio babbino caro” din opera Gianni Schicchi, A. Dvořák – Cântec către lună din opera Rusalka, E. Kálmán – Aria Silviei din opereta Regina Csárdásului.

După ce și-a obținut diploma cu notă maximă la Conservatorul din Piacenza, Mario Carbotta a urmat cursurile postuniversitare susținute de flautistul Mario Ancillotti la Școala de Muzică din Fiesole și, în același timp, a câștigat numeroase premii la concursuri muzicale, cel mai important fiind „Francesco Cilea” din Palmi. Recunoscut de critici internaționali și de public a interpretat în premieră absolută lucrări ale compozitorilor contemporani italieni – printre ei Cattaneo, Cognazzo, Crisigiovanni, Ermirio, Fellegara, Gelmetti, Possio, Piacentini, Solbiati, Taglietti, Talmelli.

Datorită talentului său de excepţie, sensibilităţii, muzicalităţii, tehnicii briliante şi seriozităţii sale, numele lui Anton Niculescu se impune tot mai mult în viaţa muzicală, astfel că este invitat pe scene de mare renume din Europa, Asia, America de Sud, America de Nord şi Africa, susținând turnee de concerte şi recitaluri în peste 32 de țări. Timp de 10 ani a fost directorul artistic al Festivalului Internaţional „Meersburger Winter” din Germania, iar în perioada 2017 – 2020 directorul general al Filarmonicii Brașov.

Violonistul Bogdan Alexandru Costache este un tânăr interpret talentat, cu o carieră solistică internaţională în plină dezvoltare. A început să studieze vioara la vârsta de 4 ani, ghidat de bunicul şi tatăl său, iar la vârsta de 7 ani şi-a făcut debutul ca solist cu Orchestra Filarmonicii Braşov.

Concertul va fi dirijat de Koichiro Kanno, născut în Tokio, Japonia, la data de 12 iunie 1971. A început să studieze pianul de la vârsta de cinci ani; în perioada 1990-1995 a studiat la Academia de Muzică „Toho-gakuen” din Tokio, cu profesorii Morihiro Okabe, Naoto Otomo şi Kazushi Ono (dirijat), Sumio Miwa (trombon), Mariko Morokuma (pian) şi Motoko Nabeshima (clavecin şi bas continuu). Dirijorul a fost distins cu premii la participarea multor concursuri internaționale de dirijat. Împreună cu Opera din Braşov sau cu formaţii orchestrale din acelaşi oraş a efectuat turnee în Germania, Austria, Elveţia, Japonia; în anul 2007 a efectuat un turneu în Germania cu Filarmonica din Botoşani. A mai dirijat şi alte orchestre simfonice sau de operă din România, Austria, Germania, Franţa, Italia, Japonia, Ucraina, Bulgaria şi Brazilia. A fost dirijor invitat la Festivalul de muzică „Toamna Clujeană” (1997), Festivalul de operă „Openair Klassik” din Monschau (Germania), a dirijat operele „Rigoletto”, „Nabucco” şi „Aida” de G. Verdi, opera „Flautul fermecat” de W. A. Mozart şi opereta „Vânzătorul de păsări” de C. Zeller (2006), Festivalul de muzică „Burgarena” din Finkenstein (Austria) (Nabucco) (2006), „Zilele lui George Enescu” în Botoşani (2008) şi la Festivalul de muzică „Schubert@Steyr” în Austria (2009), unde a dirijat Orchestra simfonică „Beethoven” din Viena cu Prof. Werner Hink, concertmaestru în Orchestra Filarmonică vieneză.

Moderator: Alexandra Grancea. Biletele pentru concert pot fi achiziționate de la casa de bilete (Biroul de Organizare Evenimente Culturale) și de pe eventim.ro la prețul de 30/15 lei. Biletele cu reducere pot fi achiziționate numai de la casa de bilete.

Vineri, 16 februarie, începând cu ora 10:00, vor avea loc concertele lecții în limba română pe scena teatrului „Tamási Áron”, dedicate elevilor. Concertele de muzică de film se bucură tot timpul de un interes intens atât din partea copiilor cât și din partea adulților. Publicul va avea ocazia să asculte șlagăre din seria James Bond, Pirații din Caraibe, Star Wars și alte muzici din din filme îndrăgite, în interpretarea Orchestrelor de Cameră Georgius și Ciuc. Moderator: Adorján Csaba. Biletele pentru concert pot fi achiziționate de la casa de bilete (Biroul de Organizare Evenimente Culturale) la prețul de 7 lei.

 

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.